Felületkezelt lencse

2012.11.27 09:45

 

Miért válasszon felületkezelt lencsét?

A műanyag szemüveglencse könnyű, hosszú élettartamú és törésálló!

 

A műanyag lencsék a 84%-os piaci jelenlétükkel lekörözik az ásványi alapanyagokból készült lencséket. . Nem véletlenül, hiszen manapság a műanyag szemüveglencsék nagyon kemények és gyakorlatilag ugyanolyan ellenállóak, mint üvegből készült társaik. Ez azt jelenti, hogy nem karcolódnak meg könnyen, hosszú élettartamúak és védelmet biztosítanak az UV-sugárzás és az erős fény ellen.

Miért válasszon felületkezelt lencsét?

Mert felületkezeléssel nagyobb látáskomfort érhető el.Ellentétben sok más optikával, mi NEM számolunk fel a felületkezelésért felárat! Nagyobb látáskomfort alacsony áron: a Napocska optikánál Ön minden esetben extra felületkezelésű műanyag lencséket kap! Tükröződésmentes bevonat, UV-védelem valamint karcolásmentesítő-és szennyeződéstaszító réteg és kérésre színezett lencsék.


Felületkezelt lencsével nagyobb látáskomfort érhető el!

Tükröződésmentes bevonat (Antireflex):

Mi kizárólag tükröződésmentes bevonattal ellátott lencséket készítünk (A bevonat akár 98%-os hatékonyságú is lehet)!


Ez Önnek számos előnnyel jár. A lencsék gyakorlatilag olyan látási élményt nyújtanak, mintha nem is viselne szemüveget, mivel a környezetét sokkal élesebben érzékeli, mintha reflektáló lencséket hordana. Autóvezetésnél a tükröződésmentes réteggel bevont szemüveg egyenesen nélkülözhetetlen. Vezessen akár sötétben vagy szikrázó napsütésben: a tükröződés nehezíti a látási viszonyokat és veszélyes szituációk kialakulásához vezethet. De olvasásnál, kézi munkánál vagy egyéb aprólékos, a szemet különösen igénybe vevő tevékenységnél is pihentetőbbé teszi a látást a tükröződésmentes réteggel bevont szemüveg. És ugyanezt teszi a számítógép előtt végzett munkánál is. Ugyanis ha a lencse nem felületkezelt, a monitor tükröződései hozzáadódnak a lencse tükröződéséhez és ezáltal csökkentik a kontrasztot.

Napvédő szemüvegeknél, vagyis sötétített lencséjű szemüvegeknél, a fény visszatükröződése különösen zavaró lehet: a sötét üvegen keresztül ugyanis nagyon is jól lehet őket látni. Főleg akkor válhat a saját szemünk tükörképe kellemetlenné, ha a fény hátulról érkezik.

A környezetében lévők is kedvezőnek ítélik majd meg, ha tükröződésmentes réteggel bevont szemüveget visel. Szemüvege ugyanis nem hat vakítóan és szemeit természetesebben lehet észlelni. A tükröződésmentes réteg minimálisra csökkenti a zavaró tükröződéseket, ugyanakkor növeli a látási komfortot.

Karcolásmentesítő réteg (HardCoating)


A kemény lakkréteg ellenállóbbá teszi a műanyag szemüveglencsék felületét a karcolásokkal és a márgaképződéssel szemben. Igazán nélkülözhetetlen tehát, ha azt szeretné, hogy műanyag szemüveglencséi hosszú élettartamúak és ellenállóak legyenek. Enélkül a védőréteg nélkül egy idő után már a mindennapi szemüvegtisztítás során is finom karcolások keletkezhetnek.

UV-védelem

Minden műanyag lencsénket a legmagasabb UV-védelemmel láttuk el, mert az UV-sugárzás minden időben (akár felhős időben is) veszélyt jelent szeme retinájára. A kínálatunkban szereplő valamennyi szemüveget megrendelheti dioptriás napszemüvegként is.

Lótusz-effektus / Szennyeződéstaszító réteg (Clean Coating)

A Clean Coating vagyis a szennyeződéstaszító réteg megvédi szemüvegünket a szennyeződésektől és emellett vízlepergető hatást is kölcsönöz neki. Ennek a rendkívüli, csúcstechnológiájú szennyeződéstaszító védőrétegnek köszönhetően alakul ki az úgynevezett Lótusz-effektus. A szennyeződések egyszerűen leperegnek a lencséről, a lencse szinte önmagát tisztítja. Így Ön is tovább átlát majd rajta.

 

Színezett lencsék: döntsön a kontraszt mellett!

Vigyen színt a lencsékbe! A színezett lencsék növelik a kontrasztot és egy egészen új látási élményt biztosítanak. És nem csak a klasszikus napszemüvegeknél.

A Napocska opikánál álmai szemüvegét színezett lencsékkel is kérheti. A színezés lehet barna, szürke, kék, a pilóta szemüvegek jellegzetes zöld árnyalata, rózsaszín, sárga vagy zöld. A színezésnél öt különböző fokozat közül választhat; az egészen halvány árnyalattól a nagyon erősig. 


De miért is válasszon színezett lencsét? Az ok igazán egyszerű: a színezett lencse fokozza a kontrasztot és ezért kültéri tevékenységeknél viselésük nagyon kényelmes. Emellett van egy másik érvünk is a színezett lencsék mellett, ami Önt is érdekelheti: a színezett lencsék nagyon divatosak!

A napszemüvegek színezett lencséi védik a szemet az erős fénytől is. Erre az erősen vagy nagyon erősen színezett barna, szürke, vagy zöld színű lencsék a legalkalmasabbak.

Itt mindent megtalál, amit a napszemüvegekről tudni érdemes.